TROUWEN// TOFFE DIY-IDEEËN VOOR JE BRUILOFT! (2)

Yes! Zijn jullie al lekker creatief bezig geweest? Ik hoop dat mijn vorige blog je heeft geïnspireerd en dat je lekker aan de slag bent gegaan of zult gaan. Zoals ik al zei kwam ik nog meer leuke ideeën tegen, dus hierbij deel 2. En we beginnen deze blog waar we de vorige zijn geëindigd, handlettering! :-) 

Je zag ze al even langskomen in mijn vorige blog, deze te leuke krijtbordjes. Bruid Joliene weet wel hoe ze moet stylen en deze bordjes kwamen we dan ook de hele dag overal tegen. Zo leuk! En hoe attent naar je gasten, die slippertjes! Quotes die zij nog meer gebruikte:

- I like you more than pizza and I really like pizza

- ‘Alcohol’ Because no great story started with someone eating a salad!

- Save water, drink beer! 

Daarnaast maakte ze hele leuke houten wegwijsborden en die kom ik vaker tegen! Simpel om te maken en een hele leuke én praktische toevoeging aan je (buiten)bruiloft. Zie hier wat inspiratie…

En stiekem vind ik dit een héle leuke, want kijk: CAMPING! Dit leuke bruidspaar had voor hun gasten een weiland ingericht als camping en beleefden zelf hun huwelijksnacht in de camper. Hoe cute? Feesten tot je niet meer kunt, slapen op de camping en de volgende ochtend heerlijk nagenieten met z’n allen aan het ontbijt.  

Handlettering in het klein, op houten stokjes. Deze stokjes werden gebruikt om de tafelindeling kenbaar te maken. Dit hele diner had trouwens een hele leuke DIY-touch want kijk nou eens hoe origineel deze quotes zijn! Let vooral ook op de plantjes die ernaast staan. It’s all in the details!

Okee, we sluiten deze blog af met een hele leuke  DIY, inclusief stappenplan. Letters zijn altijd een gaaf statement en in combinatie met verlichting geeft het ook een hele toffe sfeer. Een leuke klus om samen te doen! Je leest hier het stappenplan. 


TROUWEN // TOFFE DIY- IDEEËN VOOR JE BRUILOFT!

DIY - oftewel Do It Yourself! Ik hou er van en vind het heel leuk om zelf dingen te maken en creatief bezig te zijn. Toen ik trouwde verzamelde ik dan ook maandenlang allerlei potjes, glaasjes en spullen om zelf de leukste decoratie te maken. Ook mijn bruiden zijn hier wel voor te porren en ik kom de leukste DIY’s tegen op bruiloften. Het is niet alleen een hele toffe persoonlijke touch, maar het staat ook nog eens gezellig én DIY’s zijn vaak budgetproof. 


Voor deze blog ben ik mijn fotoarchief ingedoken en heb ik de leukste DIY’s verzameld van de afgelopen jaren. Sommigen als tip en sommigen met complete werkbeschrijving. Kijk je mee? Ik hoop dat het je inspireert! 

Wanneer je een leuk en fotogeniek plekje wilt maken waar je als bruidspaar kunt zitten tijdens de ceremonie, laat je dan inspireren door deze foto en mijn creatieve bruidspaar.

1. Scoor oude, maar toffe stoelen bij de kringloop 
2. Bouw een geraamte van hout
3. Hang hier gordijnen aan (de kanten gordijnen zijn te koop bij Ikea
4. Decoreer dit alles, of laat het decoreren met prachtige bloemen en klaar is je eyecatcher! 

Tasjes voor je gasten, heel lief en attent! Bij aankomst krijgt elke gast een eigen tasje. Wat je hier zoal in kunt doen? Denk aan een lief, handgeschreven briefje of kaartje, tissues, kauwgom of pepermunt, wanneer het erg warm is een flesje water of kleine tube zonnebrandcrème, het autolintje, bellenblaas, een wegwerpcameraatje, het dagprogramma met daarin de belangrijke telefoonnummers en adressen.

Voor de kids maak je een eigen tasje met daarin een trouwgerelateerde kleurplaat, kleurpotloden, stickers, bellenblaas en snoepjes… of je maakt een eigen kinderhoek met al deze ideetjes. Hoe tof is dit? 

Okee, nog meer verwennerij voor je gasten: 

Handgeschreven kaartjes zijn nou eenmaal een groot succes! Deze kaartjes hebben een twist, want aan de voorzijde staat de naam van elke daggast (tevens tafelschikking!) in prachtige handettering en op de achterzijde een lieve tekst. Dat wordt gezellig een avondje handletteren met je vriendinnen! Eventueel ook makkelijk op de computer te maken.  

Over handlettering gesproken… Hoe tof is dit boekje voor jullie geloften? Geloften worden ook wel vows genoemd en voorafgaand aan het huwelijk opgeschreven aan elkaar. Jullie kiezen ervoor om de geloften tijdens de ceremonie of, indien te spannend, tijdens de fotoshoot naar elkaar uit te spreken. Een mooi boekje doet het natuurlijk erg goed op de foto’s (blije fotograaf!) en is ontzettend leuk om te bewaren op een mooi plekje. Hoe maak je je eigen geloften boekje?

1. Koop een simpel notitieboekje met papieren/kartonnen kaft

2. Handletteren heb je inmiddels geleerd! ;-) Schrijf op de voorkant jullie namen/datum/vows/geloften/mr/mrs etc. 

3. Met een pons kun je optioneel een hartje uitsteken

4. Decoreer het boekje eventueel met een mooi lint of stukje touw.

5. Vergeet niet om je geloften daadwerkelijk nog op te schrijven!

Oeps, deze blog is inmiddels al behoorlijk lang geworden. Om je niet te overspoelen met toffe DIY’s zal ik binnenkort een deel 2 plaatsen. Ik hoop dat er leuke DIY’s voor jouw bruiloft tussenzitten en dat je geïnspireerd bent geraakt. Veel maakplezier! 


NOMINATIE BRUIDSFOTO AWARD 2020!

3 december 2019:

Ik kom beneden en zie dat ik een gemiste oproep heb. In een flits zie ik Amersfoort staan, maar ik moet eerst Fien even verzorgen. Ondertussen dwalen mijn gedachten af en bedenk ik me of ik een bruidspaar uit Amersfoort heb of misschien anderen die een shoot zouden willen boeken. PING! Een voicemail bericht haalt mij uit mijn gedachten. Ik luister het bericht af en hoor dat het Bruidmedia is met een verzoek om terug te bellen. Ach, dat zal vast iets met advertenties te maken hebben, denk ik nog. 


Ik bel terug en word doorverbonden met Rutger van Bruidsmedia. “Lianne”, zegt hij, “ik mag je feliciteren met een nominatie voor de Bruidsfoto Award”! Oei, die zag ik niet aankomen en begin te stamelen. Ondertussen denk ik dat het om een andere foto gaat (haha, duh) en ben ik helemaal van mijn apropos. Ik vang op dat ik het nog even stil moet houden en dat ik nog een mail krijg met alle informatie. En dat is maar goed ook, want er blijft maar weinig hangen van het telefoontje. Ik kan het niet geloven! 

13 januari 2020:

En eigenlijk kan ik het nog steeds niet geloven, want ik vind het een onwijze eer dat mijn foto is gekozen, door een hele toffe vakjury, uit ruim 1250 (!) inzendingen. Voor mij is deze nominatie al een prijs op zich. Het fotograferen van bruiloften is iets wat ik met heel mijn hart doe en dat mijn foto nu genomineerd is voelt als een bevestiging voor al m’n harde werk en inzet.


Dan tot slot nog even een shoutout naar deze te gekke bruid: Lieve Laura, dankzij jou vertrouwen in mij, de ontspannenheid tijdens de shoot, je openheid en doordat jij zo mooi jezelf was, is deze prachtige foto tot stand gekomen. DANKJEWEL!  

👉🏼 Stemmen jullie op mijn foto? Je moet wel even elke categorie doorlopen om je stem uit te brengen. En… er zijn toffe prijzen te winnen!


TROUWEN // DENNIS & FEMKE

Een bruiloft in eigen tuin; iedereen zittend op hooibalen, potjes tafeltennis, veeeeel DIY’s en toffe styling, de mooiste woorden van trouwambtenaar Eva en het schattigste ringenmeisje ever! Dat was de bruiloft van Dennis en Femke. Een onwijs warme dag, dus liters water, zonnebrandcrème en een fotoshoot in het bos (want: schaduw). Als je, net als ik, van buiten trouwen houdt dan moet je deze landelijke bruiloft écht even bekijken. 

Fotografie FOTOGRAFIE DOOR LIANNE // Videograaf Maggie video & design// Trouwjurk New Bride // Visagie Chalique Romijn // Kapper Sab Kappers // Bloemen Rijk van Dijk // Trouwkaart Andersz // Trouwpak + schoenen Broekhuizen // Trouwambtenaar Eva - Omdatikvanjetrouw // Ringen Luctra Goudsmederij // Locatie ceremonie privé // Locatie diner + avond Parkhotel Hugo De Vries


TROUWEN // FRANK & ROOS

Al even geleden, maar ab-so-luut de moeite waard om met jullie te delen. De heerlijke bruiloft van Frank en Roos! Een ceremonie in de boomgaard, fijne details en styling, lieve familie en vrienden, live muziek tijdens de ceremonie en toast, lekker eten én goede koffie - want die werd rechtstreeks gemalen in de toffe tuktuk. We hadden alle tijd voor de fotoshoot, die plaatsvond in een prachtig natuurgebied, waar we tussen de wilde koeien rondliepen. Zo stoer wanneer bruidsparen dit gewoon doen! 

Fotografie FOTOGRAFIE DOOR LIANNE // Trouwjurk + schoenen La Donna bruidsmode // Visagie + kapper Willeke Nikkels en Trudy Sloot // Bloemen De Winde // Bruidstaart Jeanet Elkink // Trouwpak Roka // Schoenen bruidegom Shoelia // Fotolocatie Gorsselse heide // Ringen ‘t Walstraatje // Trouwauto Harrie Arendsen // Locatie ceremonie privé // Locatie diner + avond Hofstede de Middelburg

Using Format