TROUWEN // TOFFE DIY- IDEEËN VOOR JE BRUILOFT!

DIY - oftewel Do It Yourself! Ik hou er van en vind het heel leuk om zelf dingen te maken en creatief bezig te zijn. Toen ik trouwde verzamelde ik dan ook maandenlang allerlei potjes, glaasjes en spullen om zelf de leukste decoratie te maken. Ook mijn bruiden zijn hier wel voor te porren en ik kom de leukste DIY’s tegen op bruiloften. Het is niet alleen een hele toffe persoonlijke touch, maar het staat ook nog eens gezellig én DIY’s zijn vaak budgetproof. 


Voor deze blog ben ik mijn fotoarchief ingedoken en heb ik de leukste DIY’s verzameld van de afgelopen jaren. Sommigen als tip en sommigen met complete werkbeschrijving. Kijk je mee? Ik hoop dat het je inspireert! 

Wanneer je een leuk en fotogeniek plekje wilt maken waar je als bruidspaar kunt zitten tijdens de ceremonie, laat je dan inspireren door deze foto en mijn creatieve bruidspaar.

1. Scoor oude, maar toffe stoelen bij de kringloop 
2. Bouw een geraamte van hout
3. Hang hier gordijnen aan (de kanten gordijnen zijn te koop bij Ikea
4. Decoreer dit alles, of laat het decoreren met prachtige bloemen en klaar is je eyecatcher! 

Tasjes voor je gasten, heel lief en attent! Bij aankomst krijgt elke gast een eigen tasje. Wat je hier zoal in kunt doen? Denk aan een lief, handgeschreven briefje of kaartje, tissues, kauwgom of pepermunt, wanneer het erg warm is een flesje water of kleine tube zonnebrandcrème, het autolintje, bellenblaas, een wegwerpcameraatje, het dagprogramma met daarin de belangrijke telefoonnummers en adressen.

Voor de kids maak je een eigen tasje met daarin een trouwgerelateerde kleurplaat, kleurpotloden, stickers, bellenblaas en snoepjes… of je maakt een eigen kinderhoek met al deze ideetjes. Hoe tof is dit? 

Okee, nog meer verwennerij voor je gasten: 

Handgeschreven kaartjes zijn nou eenmaal een groot succes! Deze kaartjes hebben een twist, want aan de voorzijde staat de naam van elke daggast (tevens tafelschikking!) in prachtige handettering en op de achterzijde een lieve tekst. Dat wordt gezellig een avondje handletteren met je vriendinnen! Eventueel ook makkelijk op de computer te maken.  

Over handlettering gesproken… Hoe tof is dit boekje voor jullie geloften? Geloften worden ook wel vows genoemd en voorafgaand aan het huwelijk opgeschreven aan elkaar. Jullie kiezen ervoor om de geloften tijdens de ceremonie of, indien te spannend, tijdens de fotoshoot naar elkaar uit te spreken. Een mooi boekje doet het natuurlijk erg goed op de foto’s (blije fotograaf!) en is ontzettend leuk om te bewaren op een mooi plekje. Hoe maak je je eigen geloften boekje?

1. Koop een simpel notitieboekje met papieren/kartonnen kaft

2. Handletteren heb je inmiddels geleerd! ;-) Schrijf op de voorkant jullie namen/datum/vows/geloften/mr/mrs etc. 

3. Met een pons kun je optioneel een hartje uitsteken

4. Decoreer het boekje eventueel met een mooi lint of stukje touw.

5. Vergeet niet om je geloften daadwerkelijk nog op te schrijven!

Oeps, deze blog is inmiddels al behoorlijk lang geworden. Om je niet te overspoelen met toffe DIY’s zal ik binnenkort een deel 2 plaatsen. Ik hoop dat er leuke DIY’s voor jouw bruiloft tussenzitten en dat je geïnspireerd bent geraakt. Veel maakplezier! 

Using Format