TROUWEN // WILLEM + RENSKE

Vandaag neem ik jullie mee naar de heerlijke, zonnige bruiloft van Willem en Renske. Inmiddels alweer een tijdje geleden, maar te mooi om niet met jullie te delen én geheel volgens mijn goede voornemens voor 2018 om meer te gaan bloggen.

Ik mocht de dag beginnen in het ouderlijk huis van Renske, waar al flink wat bedrijvigheid was op de vroege morgen. Mensen liepen af en aan, brachten nog wat laatste spullen en haar ouders waren druk met de laatste voorbereidingen in de tuin. Toen ik naar boven liep trof ik Renske en haar vriendinnen, gezellig kletsend op haar vroegere meisjeskamer. Een contrast met de bedrijvigheid van beneden. Ik nam wat spulletjes mee om te fotograferen (hoé tof, sigarendoosjes van Willem zijn opa!) en nam moeders mee naar boven voor het aantrekken van de jurk – yes eindelijk!

Ondertussen druppelden de daggasten binnen en vulde de tuin zich met alle familie en vrienden. Het geroezemoes was boven, in de kamer van Renske, goed te horen. Spannend, nu wordt het toch wel heel echt! Al gauw kregen we het bericht dat Willem in aantocht was, tijd om naar buiten te gaan en tijd voor de first look. Onder luid gejuich kwam Willem aan en onder toeziend oog van al hun geliefden zagen ze elkaar voor het eerst. Na de nodige oohs, aahs, knuffels en kussen was het eerst tijd voor een lekker bakkie koffie in de tuin. 

Terwijl iedereen genoot van een fijne lunch gingen wij op pad naar het Engelse werk voor de fotoshoot. Wat een toffe plek! Hoog op het wensenlijstje stond een foto met dé brug van Zwolle, dus gingen we het weiland in, lekker het hoge gras door. Toen we deze foto konden afvinken besloten we richting het bos en het park te gaan, even de schaduw in want het werd toch wel erg warm!

De ceremonie vond plaats op het stadshuis van Zwolle, middenin het centrum. Dat parkeren onder tijdsdruk was nog wel even een dingetje (gheghe, iemand het gezien?) maar gelukkig was er genoeg tijd ingepland (yay voor fijne planningen!) en stond ik netjes op tijd voor het stadshuis om de ontvangst van de daggasten en het bruidspaar vast te leggen. 

In de bijzondere, oude zaal genoten we van een mooie, persoonlijke en grappige toespraak van BABS Martin. Na het voorlezen van hun eigen geschreven geloften beloofden Willem en Renske elkaar voor altijd trouw. Nog even een selfie met Martin en snel door naar de kerk, want daar stond ons een hele mooie kerkdienst te wachten. Nu zijn kerkdiensten mij niet vreemd, maar als dat zo specifiek wordt verteld tijdens een kennismakingsgesprek dan heb je mij hoor! En ik werd zeker niet teleurgesteld, want hoe bijzonder is het als je met je moeder de kerk binnenloopt, je vader als dominee je huwelijk zegent en al je broers en zussen voor je zingen en muziek maken. Wat een intieme en prachtige dienst!

Zoveel feest en liefde vraagt natuurlijk om taart en bubbels! Na de kerkdienst werd er, in de kerk zelf, een prachtige (én heerlijke) taart geserveerd en geknald met de prosecco. Cheers! Na verloop van tijd verplaatste dit samenzijn zich naar buiten en zo stonden we met z’n allen op straat met sigaretjes, sigaren, prosecco, biertjes en blote voetjes.

Tijdens dit feestgedruis maakten we nog wat familiefoto’s en kwam er een bus om alle daggasten naar de feestlocatie te brengen, een verassing van het bruidspaar. En wat een toffe feestlocatie zeg! Ik kan het wel gaan omschrijven, maar kijk zelf. Dit wil je toch? De sfeer was heerlijk; lekker buiten genieten van de zon, samen wijntjes drinken, kindjes die overal rennen en spelen, blote voeten op tafel, polaroidfotootjes maken en vervolgens lekker bbqen met z’n allen. En toen de zon bijna onderging, zat mijn dag er op en reed ik naar huis – blij van zoveel moois en zoveel eigenheid!

Fotografie FOTOGRAFIE DOOR LIANNE // Trouwjurk De Bruidstruin // Schoenen bruid Mango // Visagie + kapper Sophie van den Bogaert // Bloemen Alex van Assen // Bruidstaart Bakkerij Elderkamp // Trouwpak + schoenen bruidegom Suitsupply // Ringen Geerink juwelier // BABS Martin Coers // Locatie Omni Mobilae

Using Format